Over ons

Laten wij ons even voorstellen

We are COS! De studentenvereniging voor ondernemende creatieve denkers & vrije vogels.

Tijdens de oprichting van COS vroegen wij ons af: Hoe mooi zou het zijn om een vereniging te hebben die er speciaal is voor like-minded creatives, waar je zelfs nog ná je studie deel van uit kan maken? En waarom is dit er nog niet in Zwolle?”

Om meer duidelijkheid te krijgen, zijn wij deze vraag gaan peilen bij onze medestudenten en het antwoord was simpel: “Wij als creatives zijn nou eenmaal anders. We kleden ons excentriek, hebben een duidelijke uitgesproken mening en voelen ons daarom niet thuis in de cultuur van een traditionele vereniging”

Don’t get us wrong. Het feit dat wij ons niet thuis voelen in een traditionele vereniging, betekent niet dat wij hiertegen zijn. Integendeel zelfs. Studentenverenigingen zijn onmisbaar in het studentenleven en zijn van grote culturele waarde. Sinds jaar en dag organiseren verschillende verenigingen geweldige events en helpen ze een tal van studenten aan sociaal contact.

Waar het gros van de verenigingen de focus legt op het HBO, willen wij met COS de verbinding maken tussen MBO’ers & HBO’ers. Tegenwoordig mag een MBO’er zichzelf officieel student noemen en dat vinden wij geweldig! Hoe mooi zou het zijn als HBO’ers en MBO’ers samen gaan werken?

Met COS Zwolle hopen wij de drempel, om jezelf als creative bij een vereniging aan te sluiten, weg te nemen. Door ons programma af te stemmen op de creatieve sector en het ondernemerschap, zullen wij een interessant pakket aanbieden waar je tijdens je studententijd (of daarna) ontzettend veel profijt van zult hebben. Of course is ook iedereen buiten de creatieve industrie welkom bij onze vereniging. Juist door verschillende vakgebieden te combineren ontstaan de mooiste vriendschappen. Vriendschappen die jou in je studententijd en zelfs daarna altijd bij zullen blijven.

Hoe zit het met de feestjes dan? Een studentenvereniging zonder een vaste borrelavond en/of een goed feest bestaat natuurlijk niet! Woensdagavond is onze vaste (borrel)avond waarop we met z’n allen een biertje/wijntje/frisje drinken in Café de Kuiperij.

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten die aansluiten bij de wensen van onze leden. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Naschoolse activiteiten op het gebied van zelfontwikkeling staan ook hoog in ons vaandel. Bij onze kroegcolleges, die wij COSleges noemen, bieden wij een breed scala aan interessante sprekers.

Onze Los in de Cosmos feestjes zijn nu al legendarisch te noemen. Echter met de komst van het COVID-19 virus zullen die voor nu, alleen nog even in onze dromen moeten bestaan. Maar we beloven dat we zodra het weer mogelijk is samen lekker dansen en losgaan op de meest heerlijke house & disco met jullie!

Maar de komst van het COVID-19 virus houdt ons gelukkig niet tegen! Onze leden zijn zeer creatief in het bedenken van toffe activiteiten waarbij rekening wordt gehouden met de meest recente maatregelen omtrent het virus. Zo zijn we bijvoorbeeld op ons inmiddels terugkerende event Cosmisch Koken gekomen. Hierbij gaan onze leden in tweetallen een kookopdracht aan, die we vervolgens aan elkaar laten zien in onze Discord. Zo zijn we toch nog een beetje met elkaar

Enthousiast geworden? Twijfel niet en meld je direct aan via LID WORDEN

Toch liever een avondje meekijken voor spek en bonen? Mail dan naar info@coszwolle.nl

Studie:

Je studie staat altijd op nummer 1. Om deze tijd zo leuk en leerzaam mogelijk te maken, dragen wij als vereniging op verschillende vlakken een steentje bij.  

studiebegeleiding

COS Zwolle is gevestigd aan de Papendwarsstraat 12. Hier is het onder andere mogelijk om langs te komen met vragen en of onduidelijkheden rondom je studie. Wij zullen er zorg voor dragen dat onze leden je zoveel mogelijk helpen waar dat nodig is. Verder zullen er regelmatig masterclasses plaatsvinden van beroepsprofessionals. 

Jaarplanning

Ieder jaar volgt er een planning van alle activiteiten en vergaderingen die door COS Zwolle wordt georganiseerd. In deze planning zal er rekening worden gehouden met tentamen- en toetsweken (ook de schouwweken). 

vriendschappen

Vrienden zijn voor het leven. Tijdens je tijd bij COS Zwolle zul je veel nieuwe mensen leren kennen en mogelijk vloeien daar zelfs nieuwe vriendschappen uit voor. Wat heel belangrijk is, is dat iedereen gelijk is aan elkaar en dat er onderling een goede en respectvolle sfeer hangt. 

Dispuut

Het is mogelijk om binnen de vereniging een dispuut op te richten. Wil je een dispuut oprichten? Neem dan contact met het bestuur. Mail naar secretariaat@coszwolle.nl

Onze disputen

Sportdispuut zonder naam

Het allereerste dispuut van COS Zwolle. Sportdispuut zonder naam organiseert activiteiten die onze Cosmonauten fit en gezond houden. Van evenementen voor de gehele vereniging tot aan besloten events voor de leden van het dispuut. Sportieve gezelligheid ten top.