Over ons

Laten wij ons even voorstellen
Wij; Wouter Wolfkamp, Ids Hij, Sander den Otter, Lissy Stam & Philip Fisser zijn alumni (afgestudeerd) van het Cibap. We zijn een creatieve, ondernemende en gedreven groep jonge ondernemers met ieder ons eigen bedrijf in de creatieve industrie. Van fotografie tot film, en van grafische vormgeving tot content creatie.  
 
Tijdens onze studententijd op het Cibap hebben we onszelf vaak afgevraagd: “Hoe mooi zou het zijn om een vereniging te hebben die er speciaal is voor creatievelingen, waar je zelfs nog ná je studie deel van uit kan maken? En waarom is dit er nog niet in Zwolle?”
 
Om meer duidelijkheid te krijgen, zijn wij deze vraag gaan peilen bij onze medestudenten en het antwoord was simpel: “Wij als creatievelingen zijn nou eenmaal anders. We kleden ons excentriek, hebben een duidelijke uitgesproken mening en voelen ons daarom niet thuis in de colbertjes-met-stropdascultuur van een traditionele vereniging”
 
Don’t get us wrong. Het feit dat wij ons niet thuis voelen in een traditionele vereniging, betekent niet dat wij er tegen zijn. Integendeel zelfs. Studentenverenigingen zijn onmisbaar in het studentenleven en zijn van grote culturele waarde. Sinds jaar en dag organiseren verschillende verenigingen geweldige events en helpen ze een tal van studenten aan sociaal contact.
 
Maar de meeste studentenvereniging leggen hun focus op het hbo. En dat vinden wij jammer. Tegenwoordig mag een mbo’er zichzelf officieel student noemen en dat vinden wij geweldig! Hoe mooi zou het zijn als hbo’ers en mbo’ers samen gaan werken?
 
Met de komst van COS Zwolle hopen wij de drempel, om jezelf als creative bij een vereniging aan te sluiten, weg te nemen. Door een maandelijks programma dat zich richt op de creatieve sector en het ondernemerschap, zullen wij een interessant pakket aanbieden waar je tijdens je studententijd (of kort daarna) ontzettend veel profijt aan zult hebben.
 
En hoe zit het met de feestjes dan? 
Een studentenvereniging zonder een vaste borrelavond en/of een goed feest bestaat natuurlijk niet. Elke donderdagavond zullen wij met z’n allen een biertje/wijntje/frisje drinken in Muziekcafé Koos aan de Nieuwe Markt. Deze geweldige kroeg heeft een breed scala aan events waar wij als vereniging deel aan kunnen nemen. Tevens krijg je daar met je COS-lidmaatschap 10% korting op je rekening.
 
Verder zullen wij het gehele jaar door activiteiten organiseren en af en toe een flink feest, waar wij het natuurlijk nét weer even iets anders aanpakken dan de rest.
 
Enthousiast na dit verhaal? Twijfel niet en meld je direct aan via LID WORDEN

Studie:

Je studie staat altijd op nummer 1. Om deze tijd zo leuk en leerzaam mogelijk te maken, dragen wij als vereniging op verschillende vlakken een steentje bij.  

studiebegeleiding

Elke donderdag kan je leden van het bestuur vinden in onze COS Headquarters aan de Papendwarsstraat 12. Hier is het tevens mogelijk om langs te komen met vragen en of onduidelijkheden rondom je studie. Wij zullen er zorg voor dragen om onze leden zoveel mogelijk te helpen waar nodig. Verder zullen er regelmatig masterclasses plaatsvinden van beroepsprofessionals. 

Jaarplanning

Tijdens het 1e jaar van studentenvereniging COS gaan wij werken aan een stramien voor onze jaarplanning. Tijdens deze planning zal er rekening gehouden worden met tentamen/toetsweken en de Cibap schouwweek

vriendschappen

Vrienden zijn voor het leven. Tijdens je tijd bij COS zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zullen er veel vriendschappen vormen. Bij ons is iedereen gelijk en vinden wij het belangrijk dat er onderling een goede en respectvolle sfeer hangt. 

Dispuut

Het is mogelijk om binnen de vereniging een dispuut op te richten. Wil je een dispuut oprichten? Neem dan contact met Secretaris Sander Den Otter (sander@coszwolle.nl).